Wilderness B.V.

Voormalige participaties

Kampeerhal De Vrijbuiter is de grootste kampeer- en outdoorspecialist in ons land. De vestiging in Roden werd in 1985 opgericht en is tevens het hoofdkantoor.

De heren Kremer en Van der Veen worden in 2006 medeaandeelhouders en besluiten al snel daarna tot regionale uitbreiding. In 2008 starten zij een tweede vestiging in Gouda. In 2010 openen zij een derde vestiging in Roermond. Met de overname van De Kampeerwinkel in Zaandam vindt in juni 2011 verdere regionale uitbreiding plaats.

Écart participeert van maart 2010 tot maart 2014 in de koopholding (Wilderness B.V.). Oprichter Jaap van Zuijlekom wordt met deze transactie uitgekocht middels een Management Buy Out. Managers Gerard Kremer en Ate van der Veen behouden na de transactie een meerderheidsbelang in de vennootschap. Écart verwerft een minderheidsbelang. In het kader van de herstructurering van Wilderness koopt Navitas Capital in het vierde kwartaal van 2013 de meerderheid van de aandelen in deze participatie. In maart 2014 bereiken Écart en Navitas een schriftelijk akkoord over de overname van het resterende Écart belang in Wilderness door Navitas.