Target Pet Holding

Voormalige participaties

Target Pet Holding houdt zich binnen de dierenbenodigdheden- en dierenvoedingsbranche bezig met retail, met import, ontwikkeling en marketing van de eigen labels Nobby en TechniCal en met distributie. Deze activiteiten worden uitgevoerd door franchiseketen Dobey Retail B.V. met ruim 80 winkels en Van Ree B.V., cash- en carry groothandel voor de dierenspeciaalzaak. In 2008 onderging de Dobey-formule een complete metamorfose. De nieuwe lijfspreuk ‘’Dobey Dol op Dieren’’ symboliseert de betrokkenheid, deskundigheid en passie voor het huisdier richting consument.

Op 1 augustus 2011 besluiten dierenwinkelketens Dobey en Faunaland de krachten te bundelen. De beide dierenwinkelketens zetten hun activiteiten samen voort onder de vlag van Target Pet Holding. Aanleiding voor de fusie zijn de marktontwikkelingen en de toenemende concurrentie. De fusie tussen de twee ketens moet zowel de winkels als de groothandelstak vooruit helpen. De nieuwe combinatie omvat ruim 170 winkels en heeft een omzet van 75 miljoen euro. Met een marktaandeel van 12 procent is de organisatie hiermee de op één na grootste speler in de dierenspeciaalzakenbranche.

Écart participeert sinds 1995 in de vennootschap als minderheidsaandeelhouder. Écart breidt haar participatie in 1996 en 2000 uit om groei te realiseren.