Rolloos Industries B.V.

Voormalige participaties

Rolloos Systems en Top Side Offshore Technology zijn twee dynamische bedrijven die onder de vlag van Rolloos Holding B.V. (‘Rolloos’) actief zijn binnen de onshore en offshore markt. Rolloos neemt een leidende positie in op het gebied van offshore en onshore camera-, weeg- en kraan-beveiliging oplossingen. Met klanten als Noble Drilling, Ensco PLC en Paragon Offshore, speelt Rolloos wereldwijd in op de dynamiek van de olie- en gassector.

Écart participeert sinds 24 april 2015 in Rolloos Industries B.V.  Rolloos Industries heeft op haar beurt alle aandelen verworven in het kapitaal van Rolloos. De participatie sluit aan bij de beleidslijn van Écart om een aanmerkelijk belang te verwerven in grotere MKB-bedrijven met een stevige marktpositie. Doordat Écart participeert voor onbepaalde tijd, betreft het een samenwerking met lange termijn perspectief.

Écart realiseerde deze overname samen met twee ambitieuze ondernemers met een bewezen track record, Bram Masselink en Joost Lasschuit. Zij treden aan als directie en verwerven evenals Écart een aanmerkelijk belang in Rolloos Industries. Gezien de ontwikkelingen in deze sector, zien Écart en het nieuwe management voldoende groei- en innovatiemogelijkheden. Uitbreiding, bijvoorbeeld door het openen van internationale service-kantoren, is hier een belangrijk onderdeel van. Daarnaast zal worden geïnvesteerd in innovaties op het gebied van communicatiesystemen en in slimme camera- en kraanbeveiliging-oplossingen.

Doordat de neergang in de oliemarkt langer duurt dan verwacht, is een aangepaste strategie noodzakelijk. Hierbij past een andere rol van het management en de financiers.
Omdat Écart het marktsentiment onvoldoende kon inschatten, heeft Écart op 22 juli haar aandelen verkocht. De aanvullende investeringen van de koper en het management bieden de onderneming de benodigde continuïteit.