Login International Group

Voormalige participaties

IT dienstverlener Login International Group B.V. (Login) is gespecialiseerd in het automatiseren en managen van desktopomgevingen met gebruikmaking van verschillende virtualisatietechnieken. Daarnaast biedt Login diensten aan (“managed service”) en verkoopt zelfontwikkelde softwareproducten op het gebied van virtualisatie. Inmiddels maken meer dan 500 grote en middelgrote organisaties in Nederland, Duitsland en België gebruik van de expertise en diensten van Login.

Het bedrijf is in 2002 opgericht door Eric-Jan van Leeuwen. Hij schrijft het succes van zijn bedrijf toe aan de integratie kwaliteit van haar oplossingen. “Login hanteert een intelligente migratie aanpak. Daarnaast vinden wij het van groot belang dat de oplossing na implementatie beheersbaar is voor de klant. Wij zijn trots op onze veelzijdige klanten portfolio. Zowel overheidsbedrijven als bedrijven in de financiële dienstverlening, transport/infrastructuur, industrie, gezondheidszorg en andere marktsegmenten maken gebruik van onze diensten.”

Écart realiseerde op 20 juli 2012 samen met de directieleden een Management Buy Out in Login International Group B.V., de koopholding van Login. De directieleden verwierven gezamenlijk een meerderheidsbelang na de transactie. Écart verkreeg een minderheidsbelang in Login.

Vier jaar later – op 20 juli 2016 – verkoopt Login haar consultancy activiteiten. De Nederlandse, Duitse en Belgische werkmaatschappijen waarin de consultancy-activiteiten plaatsvinden, zijn met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 in handen van Orange Business Services. Neocles, de dochtervennootschap van Orange Business Services, is in Frankrijk een prominente speler op het gebied van desktop virtualisatie. Met de acquisitie van Login Consultants versterkt Orange het Neocles team met 135 experts. Deze uitbreiding stelt Orange in staat om haar desktop virtualisatie activiteiten in Europa verder uit te breiden.

Login International Group kan zich op haar beurt volledig gaan focussen op de ontwikkeling en verkoop van software.  Login heeft de afgelopen jaren verscheidene software oplossingen met succes gelanceerd. Speerpunt is het software onderdeel Login VSI. Deze werkmaatschappij, die eind 2012 verzelfstandigde, heeft sinds medio 2013 ook een vestiging in het hart van het Amerikaanse Silicon Valley. Naast Login VSI, met meer dan 700 klanten in 49 landen, kan het Login ontwikkelteam ook de ontwikkeling van ondermeer Login PI en Automation Machine op haar conto schrijven.

“De samenwerking met Écart biedt een goede uitgangspositie voor internationale groei,” aldus Eric-Jan van Leeuwen, algemeen directeur van Login. “We zijn succesvol in het ontwikkelen en vermarkten van onze software oplossingen en ondervinden hierbij support van Écart die ons de ruimte biedt om als softwareontwikkelaar door te breken. Sowieso is de aanpak van Écart – waarbij directies hun beslissingspositie behouden –  een basis voor een gezonde relatie.”

Rolf Metz: “Login beschikt over een professioneel en uiterst betrokken management dat erin is geslaagd om Login tot groei te brengen. De onderneming heeft goede vooruitzichten voor de toekomst. Écart wil graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van dit bedrijf.”