Euromex Holding B.V.

Voormalige participaties

Euromex, leverancier van ruim 150 verschillende typen microscopen met bijbehorende accessoires, behoort tot de grotere distributeurs van microscopen in Europa. Het bedrijf assembleert de apparaten waarvan de onderdelen worden betrokken van producenten in het Verre Oosten.

Écart participeerde van november 2006 tot april 2014 in Euromex Holding en ondersteunde gedurende acht jaar de groeiambities van directeur Cees Willemse. Verbreding van het assortiment komt in 2008 tot stand met de oprichting van Physix Photonics, een nieuwe werkmaatschappij die zich toelegt op de verkoop van optische onderdelen voor de industrie. Met de start van een Euromex vestiging in Spanje in 2013, krijgt de internationalisering een nieuwe impuls.

In 2014 bespreekt directeur Willemse met Écart zijn wens om het bedrijf als zelfstandig ondernemer voort te zetten. De beide partijen bereiken hierover overeenstemming, waarna Willemse in april 2014 het aandelenbelang koopt dat Écart houdt in Euromex. ‘Écart kan met de uitkomst goed leven’, zegt Leo Zijerveld. ‘Wij hebben sinds 2006 kunnen bijdragen aan de realisatie van de groeiambities van Euromex. De aandelenverkoop is naar ieders tevredenheid beslecht. Écart heeft op deze investering een goed rendement behaald.’