Bizcuit Holding B.V.

Voormalige participaties

Met vele duizenden gebruikers behoort Minox Software B.V. (‘Minox’) sinds 1983 tot de top vijf op het gebied van boekhoudsoftware voor het MKB in Nederland. Klanten zijn accountants- en administratiekantoren en MKB-ondernemers. Met de nieuwste Minox generatie – specifiek ontwikkeld voor de cloud – kunnen gebruikers online en op alle gangbare besturingssystemen en devices altijd en overal hun boekhouding voeren en zo optimaal samenwerken met accountants.

Écart realiseerde de participatie in Bizcuit Holding B.V. – de houdstermaatschappij van Minox – op 30 december 2014. Écart verwierf hiermee een aanmerkelijk belang in een MKB-bedrijf dat een stevige marktpositie inneemt. Doordat Écart participeert voor onbepaalde tijd, voorzien partijen een partnership met lange termijn perspectief.

Bizcuit wil met de toetreding van Écart – die meerdere ICT bedrijven in portefeuille heeft – sneller groeien en inspelen op de grote vraag naar cloud software.

Het aantrekken van MBI-management maakte onderdeel uit van de groeistrategie. Écart verwierf een meerderheidsbelang in de onderneming en ging op zoek naar een directie die zich zou inkopen, waarna Écart haar aandelenbelang terugbrengt. In combinatie met een heldere transactiestructuur en een beperkte bankschuld, draagt deze beproefde aanpak eraan bij dat Bizcuit haar aandacht kan richten op de toekomst.

Écart en voormalig directeur Ton Janssen wisten in de maanden na participatie meerdere MBI-kandidaten te interesseren voor een stapsgewijze toetreding tot de vennootschap. Na een uitvoerig selectieproces is overeenstemming bereikt met Hessel Kuik. Laatstgenoemde is per 1 juli 2015 gestart als algemeen directeur van deze vennootschap. De heer Kuik, die een belang verwerft in Bizcuit, beschikt over bewezen financiële en IT-kennis, heeft ruime managementervaring en is gemotiveerd om de stevige marktpositie van Minox verder uit te bouwen.

In mei 2016 is Maurice van Gaalen (commercieel directeur) tot de vennootschap toegetreden.  De heer Van Gaalen heeft eveneens een belang verworven in Minox. Van Gaalen is een ervaren en ondernemende manager met oog voor kwaliteit.

Doelstellingen van de directie zijn versterking van de commerciële slagkracht en  de ontwikkeling van cloud modules, als aanvulling op de nieuwe generatie administratieve cloud software die Minox in 2014 heeft gelanceerd. Met name voor een boekhoudpakket heeft de Minox cloud software vele voordelen: altijd en overal beschikbaar, platform-onafhankelijk en geen zorgen meer over versiebeheer en het maken van back-ups. Accountants kunnen beter samenwerken met de klant en meer toegevoegde waarde bieden. Voor de ondernemer zijn de cloud modules eveneens een aantrekkelijke oplossing. Daar ligt de komende jaren zeker een groeimarkt voor Minox.