5D Invest B.V.

Voormalige participaties

5D Invest B.V. (“5D”) is actief in de facilitaire dienstverlening in Nederland. Doelstelling van de vennootschap is om middels overnames en autonome groei een landelijk aanbod van kwalitatief hoogstaande dienstverlening te creëren. Écart realiseerde op 23 augustus 2007 een participatie in 5D. Het management, bestaande uit André Bakker en Buck Jüch, houdt sinds transactie een meerderheidsbelang in de vennootschap.

Op 31 augustus 2007 verkreeg 5D 97,5% van de aandelen in Fair Groep te Lelystad, een brede facilitaire dienstverlener gespecialiseerd in beveiliging, schoonmaak, onderhoud en bedrijfsdiensten. Begin september 2007 verwierf 5D eveneens de aandelen in TONED.

TONED, dat staat voor Totaal Onderhoud Nederland, is gevestigd in Den Bosch en heeft zich gespecialiseerd in het aansturen, coördineren, controleren en het administratief verwerken van (technische) onderhoudsopdrachten. Tevens worden opdrachtgevers, middels door TONED ontwikkelde maatwerk software, in staat gesteld, het te voeren onderhoudsbeleid te stroomlijnen en planmatig te laten verlopen. Met klanten als de Hema, Prenatal, SNS Bank, T-Mobile, Q-Park en Carglass manifesteert de onderneming zich zowel op de zakelijke als retail markt.

Écart heeft de groeistrategie van de directie van 5D ondersteund middels additionele investeringen. Met het oog op regionale uitbreiding, heeft Fair Groep sinds 2009 overnames gerealiseerd van Eerste Veiligheidsdienst, Redon, Securica, SSON, Protect Eye Nederland (bewaking) en Azoden en Ruvo (schoonmaak en onderhoud). Het resultaat van de reeks overnames was verdubbeling van de omzet en verbreding van de actieradius van Fair Groep.

De Fair schoonmaakactiviteit werd in 2013 aan CSU verkocht, waarna Fair Groep zich volledig kon gaan focussen op ontwikkelingen in de beveiligingsbranche. Met de acquisitie van Fair Groep door G4S – wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligings- en veiligheidsoplossingen – heeft 5D  op 31 maart 2015 ook de beveiligingsactiviteit uit handen gegeven. In mei 2016 verkocht 5D eveneens de activiteiten van TONED en Just Check IT.