NL | EN

Organisatie

Onze organisatie, Écart Invest 1 B.V. (“Écart”), is een onafhankelijke participatiemaatschappij. Wij stellen risicodragend vermogen ter beschikking aan kansrijke middelgrote Nederlandse MKB-ondernemingen. Onze investeringen – in de vorm van aandelen en achtergestelde leningen – variëren van EUR 1,0 tot EUR 8,0 miljoen per participatie. Écart heeft als evergreen fonds de ruimte om langjarig deel te nemen in een onderneming.

 

Écart werd in 1993 opgericht voor onbepaalde termijn. Hierbij is bewust gekozen voor uitbreiding in plaats van oprichting van een nieuw fonds. Onze aandeelhouders kunnen zodoende rekenen op  management dat zich focust op één vennootschap en één aandeelhouderskring. Met ruim dertig informal investors en het management als aandeelhouders, is Écart een stabiele en lange termijn partner. Het geplaatst en gestort kapitaal bedraagt circa EUR 40 miljoen.

De ervaring en expertise van Écart is niet beperkt tot een enkele sector. Wel hebben wij relatief veel kennis opgedaan in de sectoren HR dienstverlening, ICT en de verpakkingsindustrie. Het merendeel van de ondernemingen waarin wij momenteel investeren, is actief in één van deze zogeheten  speerpuntsectoren. 

 

Cultuur

Écart typeert zich als een ondernemende en transparante investeerder met een duidelijke focus en lange termijn visie. Naast investeerder is Écart klankbord en sparringpartner bij het nemen van strategische beslissingen. Écart beschikt over een uitgebreid netwerk en een slagvaardig en ter zake kundig team, ervaren in de begeleiding van groeiende ondernemingen, financiering en overnames. Wij zijn trots op de betrokkenheid en bevlogenheid van onze teamleden. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Verder is de organisatiespirit te omschrijven als professioneel, flexibel, dynamisch en hands-on.

 

Het Écart team bestaat thans uit een zestal professionals:

2 investment directors (tevens aandeelhouder en directie)

1 Investment manager

1 Investment controller

1 Personal assistant, tevens verantwoordelijk voor marketing communicatie

1 Juridisch secretaresse (parttime)

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie zoeken wij

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een getalenteerde en gemotiveerde collega die invulling gaat geven aan de functie van investment analist.

 

De collega die wij zoeken heeft 1-3 jaar werkervaring en beschikt over de volgende kwaliteiten:

-       Afgeronde WO opleiding, richting economie

-       Uitstekend cijfermatig en analytisch inzicht

-       Proactieve instelling, gedreven, leergierig, hands-on

-       Breed georiënteerd maar wel in staat om de diepte in te gaan

-       Commercieel en communicatief vaardig

-       Is in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken

-       Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Als investment analist ben je verantwoordelijk voor het in kaart brengen en analyseren van markten en sectoren. Je identificeert en analyseert de belangrijkste spelers, je doet (markt)onderzoek voor de huidige participaties en prospect participaties en je verdiept je in de ontwikkelingen binnen de speerpunt sectoren. Ondersteuning van het participatie management en het maken van businessplannen behoort eveneens tot jouw taken. Daarnaast ben je betrokken bij investeringsprocessen.

 

Wat mag je van ons verwachten

Écart biedt jou een uitdagende functie in een dynamische en collegiale werkomgeving. Je krijgt volop ruimte om ervaring op te doen in de wereld van ondernemen en investeren. Je maakt deel uit van een hecht en professioneel team en kunt rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

 

Is je interesse gewekt en beschik je over de juiste kwaliteiten? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. De sluitingsdatum voor deze vacature is 31 juli 2017.

 

Je cv en motivatie kun je sturen naar info@ecart.nl. Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Marleen Romeijn, telefoon 070-3554788.